Skip to main content

Faglig viden

FM Update

FM Update

FM Update er det eneste danske magasin som henvender sig specifikt til fagfolk inden for Facilities Management. Magasinet udgives af DFM fire gange årligt. Som medlem af DFM kan du modtage magasinet direkte i din indbakke.

Artikler i magasinet skrives normalt af personer i og omkring DFM, som er tæt på begivenhederne hvad enten de skal findes i forskningen eller i FM-praksis. Det vigtige for os er, at du kan holde dig opdateret med nyheder og hente inspiration til udvikling af FM.

FM Update

Sammen om fremtidens rammer.

Leder FM Update nr. 1/2024

Vil vi nogensinde genopdage kærligheden til den blå kontorstol?

Genbrug af kontormøbler er en stor og meget aktuel udfordring i mange FM-organisationer. Københavns Kommune er netop gået i luften med et stort møbellagerkoncept med indvielse af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, og i dette nummer af FM-Update kan du læse, hvordan Odsherred Kommune griber udfordringen med alt for kort levetid på kontorinventar an.

Jeg ser i øjeblikket to strategier til at forlænge levetiden på kontormøbler. Den ene er ”gem nu, brug senere”-tanken, som kan implementeres i en mere eller mindre organiseret og digitaliseret form. Den anden er at sminke eller ’upcycle’ møbler med for eksempel nye bordplader eller nyt betræk.

Men vi bliver nødt til at tage en tredje og langt mere kompleks strategi i brug: Vi skal ændre vores opfattelse af det skønne, og her kan vi blandt andet få inspiration fra vores FM-kollegaer, der tager sig af udearealerne.

For her er det lykkedes os at ændre vores opfattelse af det skønne ganske betragteligt, så vi i dag ikke længere ser på ”vilde arealer” som sjusk men som en ny for skønhed, hvor de miljømæssige fordele er indregnet i vores opfattelse. På samme måde skal vi acceptere, at et nyt kontormiljø ikke behøver at bestå af nye ting.

Helle Lohmann Rasmussen, Direktør i DFM

Kontakt os

Vi er altid åbne for nye vinkler, og har du gennemført et spændende projekt, lavet en interessant analyse eller fået en skæv idé, vil vi meget gerne høre fra dig. Det samme gælder, hvis du er interesseret i at tegne en annonce i magasinet og på den måde nå ud til medlemmer af DFM og andre professionelle i branchen.

Redaktionen:
Alberte Ariel Nyegaard (ansvarshavende redaktør)
aan@dfm-net.dk